Αλλαγή

Εναλλαγή σε στερεά τροφή για τα κουτάβια.

«Χωρίς καλή εντερική χλωρίδα δεν υπάρχει καλή υγεία» είναι ένα σύνθημα που σύμφωνα με την εμπειρία μας, αποκτάει όλο και μεγαλύτερη σημασία. Συναντάμε έναν αυξανόμενο αριθμό από περιστατικά με διάρροια και άλλα εντερικά προβλήματα (και όχι μόνο στα κουτάβια), ως αποτέλεσμα της σπάνιας αναπτυσσόμενης εντερικής χλωρίδας. Μιλάμε για μια αραιά ανάπτυξη εντερικής χλωρίδας, όταν δεν υπάρχουν αρκετά διαφορετικά στελέχη βακτηρίων. Στην περίπτωση αυτή, το φαγητό δεν χωνεύεται σωστά. Αρχίζει να σαπίζει καταλήγοντας σε ζύμωση στο παχύ έντερο. Λόγω της διάρροιας, ο σκύλος εγκλωβίζεται σε έναν φαύλο κύκλο και είναι δύσκολο να επανέλθει χωρίς μια φυσική προσέγγιση.

Η καλή υγεία αρχίζει με την καλή εντερική χλωρίδα.

Ως πρώτη προϋπόθεση για την καλή υγεία, είναι σημαντικό στο πρώιμο στάδιο της ζωής να αναπτύσσεται μια σταθερή εντερική χλωρίδα. Για το λόγο αυτό, 3 γεγονότα έχουν πρόσθετη σημασία!

  • Τα κουτάβια γεννιούνται χωρίς οποιαδήποτε μορφή εντερικής χλωρίδας.
  • Κατά τη διάρκεια της φάσης του κουταβιού η εντερική χλωρίδα πρέπει να αναπτύσσεται μέσω της λήψης βακτηρίων καλής φύσης από το πρωτόγαλα.
  •  Όλα τα είδη της ξηράς τροφής (επίσης και το Farm Food HE) είναι εξ ορισμού αποστειρωμένα και συνεπώς δεν αναπτύσσουν εντερική χλωρίδα.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.pngΜε τα παραπάνω γεγονότα ως σημείο εκκίνησης, δίνουμε ήδη πάντα την ίδια συμβουλή ότι, μαζί με τη λήψη θρεπτικών συστατικών, το τάισμα των κουταβιών πρέπει να διευκολύνει την ανάπτυξη της σταθερής εντερικής χλωρίδας.

Για την ανάπτυξη και τη διατήρηση της καλής και σταθερής εντερικής χλωρίδας είναι πολύ σημαντικό να παίρνει ο σκύλος ιδιαίτερα καλά βακτήρια από το εξωτερικό μέσω της πέψης του. Η έκθεση σε αυτά τα βακτήρια δεν πρέπει να γίνεται την ίδια στιγμή με την ημερήσια διατροφή. Η εμπειρία μας δείχνει ότι τα σκυλιά σταθεροποιούν επίσης επαρκώς την εντερική χλωρίδα τους όταν εκτίθενται σε κοπριά από το χορτοφάγα ζώα (κοπριά κουνελιών, κοπριά προβάτων κλπ.).

Αλλά επειδή δεν έχουν όλα τα σκυλιά και ειδικά όχι όλα τα κουτάβια πρόσβαση στα παραπάνω, δίνουμε πάντα την συμβουλή για τη συμπλήρωση του ταΐσματος των κουταβιών μέχρι την ηλικία των 6 εβδομάδων μόνο με πλήρες νωπό κρέας.

Παράλληλα, όλο και περισσότεροι κτηνοτρόφοι ακολουθούν τις συμβουλές μας και συνεχίζουν να τις εφαρμόζουν. Από την εμπειρία μας είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός νωπού κρέατος με βάση το βοδινό και μολυσμένης μικροχλωρίδας, όπως το Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete που οδηγεί στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Αλλάξτε την διατροφή των κουταβιών σε στερεά τροφή σε 3 φάσεις

Φάση 1 –  από την 3η εβδομάδα

Πάντα να έχετε φρέσκο πόσιμο νερό για το κουτάβι σας.

Από την ηλικία των 3 έως 4 εβδομάδων θα ξεκινήσετε με την συμπληρωματική διατροφή των κουταβιών, κατανεμημένη τουλάχιστον σε 5 ταΐσματα την ημέρα. Ξεκινήστε με το Farm Food Fresh Beef Complete για να επιτρέψετε στα κουτάβια να προσαρμοστούν με τα απαραίτητα βακτήρια. Βαθμιαία μειώστε την ποσότητα του γάλακτος και αυξήσετε την ποσότητα του νωπού κρέατος.

Από την 5η περίπου εβδομάδα και μετά, μπορείτε να αναμίξετε το Farm Food Fresh Beef Complete με μια μικρή ποσότητα από το Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete. Για την ανάμιξη έχουμε διαθέσιμα, δίπλα σε δοχεία των 400 γραμμαρίων, μικρά λουκάνικα των 110 γραμμαρίων το καθένα.

Συνεχίστε με τις ημερήσιες ποσότητες τροφής ανά ημέρα αλλά μειώστε την ποσότητα του γάλακτος κάθε φορά.

Στάδιο 2 – από την 6η έως την 8η εβδομάδα

Μεταξύ της 6ης και 8ης εβδομάδας μπορείτε σταδιακά να αλλάξετε σε Farm Food HE ξηρή τροφή σκύλου.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, το Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete σταδιακά μειώνεται και ταΐζετε με αυξανόμενη ποσότητα από Farm Food HE (ακόμη κατανεμημένο σε τουλάχιστον 5 τροφοδοτήσεις ανά ημέρα). Η ποιότητα της κίνησης του εντέρου καθορίζει τη σχέση μεταξύ του νωπού κρέατος και του Farm Food HE. Παρατηρήστε τα κουτάβια σας καλά και ταΐστε τα ανάλογα.

Το μόνο που πρέπει να θυμάστε είναι η ακόλουθη αναλογία: 50 γραμμ. από το Farm Food Fresh ισοδυναμούν με 25 γραμμ. από το Farm Food HE.

Στάδιο 3 – από την 8η εβδομάδα

Από την 8η εβδομάδα μέχρι περίπου 8 μήνες θα αντικαταστήσετε το Farm Food HE με την τροφή από νωπό κρέας Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete για 2 ημέρες ανά εβδομάδα.

Επειδή το Farm Food HE είναι μία συμπυκνωμένη ξηρά τροφή (καθώς επίσης το νωπό κρέας μας βασίζεται στο βοδινό κρέας) μπορείτε να αναμίξετε το Farm Food Fresh με Farm Food HE χωρίς κανένα πρόβλημα. Η ίδια αναλογία ισχύει, 50 γραμμ. Farm Food Fresh ισοδυναμούν με 25 γραμμ. arm Food HE.

Στη συνέχεια μπορείτε να ταΐσετε με Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete για τουλάχιστον 1 ημέρα την εβδομάδα, μέχρι το σκυλί σας να μεγαλώσει (μέχρι την ηλικία των 18 έως 24 μηνών).
Για τη διατήρηση της εντερικής χλωρίδας, σας συμβουλεύουμε επιπλέον να δίνετε στα ενήλικα σκυλιά σας νωπό ανά εβδομάδα μία ημέρα με νωπό κρέας (Farm Food Fresh Tripe & Heart Complete).

Αυτή η ημέρα «νωπού κρέατος» είναι σαν συντήρηση της εντερικής χλωρίδας και θα μπορούσατε επίσης να δώσετε πιο συχνά στον σκύλο σας Farm Food Fresh.

Farm Food HE προϊόντα