Γιατί δεν προσθέτουμε αλεσμένα οστά ως πηγή ασβεστίου/ φωσφόρου;

Μια μεγάλη ποσότητα φωσφόρου προέρχεται από το κρέας το ίδιο και παρόλο που τα αλεσμένα οστά, ως πηγή ασβεστίου, είναι οικονομικά ελκυστική, έχουμε επιλέξει ένα μείγμα ανόργανων συστατικών ασβεστίου/ φωσφόρου προς όφελος της μακροχρόνιας υγείας των σκύλων. Αυτό διασφαλίζει ισορροπία ασβεστίου/ φωσφόρου στην τροφή και απορρόφηση και, ως εκ τούτου, βιολογική διαθεσιμότητα σύμφωνα με τις ημερήσιες ανάγκες τόσο των κουταβιών όσο και των πλήρως ανεπτυγμένων σκύλων.

Η ισορροπία ασβεστίου/ φωσφόρου στα οστά είναι πάντοτε δύσκολο να καθοριστεί και ακόμη περισσότερο όταν αλεσμένα οστά περιλαμβάνονται στην τροφή. Υπάρχει λόγος που οι λύκοι δεν μασάνε/ ροκανίζουν/ τρώνε τα οστά μέχρι το στομάχι τους να είναι σχεδόν ξανά άδειο. Οι λύκοι μασούν τα οστά μετά το γεύμα τους και ποτέ κατά τη διάρκειά του.

Για την απελευθέρωση του ασβεστίου από τα οστά, το επίπεδο του pH (βαθμός οξύτητας) στο στομάχι πρέπει να είναι χαμηλό σε τέτοιο βαθμό που το ασβέστιο στα οστά να μπορεί να διαλυθεί από τα γαστρικά υγρά. Μόνο τότε μπορεί το ασβέστιο (και ο φώσφορος) να απορροφηθεί στον εντερικό σωλήνα και είναι διαθέσιμο για τον μεταβολισμό.

Όταν υπάρχει ένα πλήρες γεύμα στο στομάχι, το επίπεδο του pH στο στομάχι είναι τόσο υψηλό που το ασβέστιο από τα οστά διαλύεται είτε πλήρως είτε καθόλου, καθιστώντας τη διαθεσιμότητα του ασβεστίου και του φωσφόρου από την εν λόγω πηγή έναν αβέβαιο παράγοντα.

Αυτός είναι ο λόγος που επιλέξαμε να μη χρησιμοποιήσουμε αλεσμένα οστά στις Farm Food. Εν τέλει, η τροφή αποτελεί τον βασικό, καθημερινά επαναλαμβανόμενο παράγοντα που αφορά την υγεία του σκύλου σας.

Ένα οστό Rawhide της Farm Food ή ένα Farm Food Antler (που είναι φτιαγμένο από φυσικά βαμμένο κόκκινο ελαφοκέρατο) από καιρού εις καιρόν είναι επαρκές, αλλά μόνο μετά το γεύμα.