Οδηγίες Farm Food No.1

Να χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά υλικά και να βράζετε το μπουκάλι και το θήλαστρο για την εξασφάλιση της σωστής υγιεινής.

puppymilk - 12001-Farm-Food-No1-100gr-met-schepje.pngΓια τη σωστή ποσότητα γάλακτος πρέπει να αναμείξτε περίπου 7,5 γραμμάρια Farm Food No. 1 σε 25 ml νερό, ή 30 γραμμ. από Farm Food No. 1 ανά 100 ml νερού. Λόγω της πυκνότητας της σκόνης που αυξάνεται όσο περνάει η ώρα, είναι χρήσιμο να ζυγίζετε πάντα την σωστή ποσότητα με την χρήση της ζυγαριάς.

  • Ανακατέψτε τη σκόνη σε ζεστό νερό (40-50°C).
  • Αφήστε το γάλα να κρυώσει στους ± 38°C.

Η καθημερινή ποσότητα γάλακτος που χρειάζεται ένα σκυλάκι/ γατάκι εξαρτάται από το βάρος του. Ποσότητες κατά προσέγγιση: για τα σκυλάκια 15 ml διαλυμένο γάλα ανά 100 γραμμ. βάρους σώματος ημερησίως και για τα γατάκια 20 ml διαλυμένο γάλα ανά 100 γραμμ. βάρους σώματος ημερησίως.

Για παράδειγμα ένα σκυλάκι με βάρος 300 γραμμ. χρειάζεται περίπου 3 x 15 = 45 ml γάλακτος ημερησίως και ένα γατάκι 80 γραμμ. περίπου 0,8 x 20 = 16 ml ημερησίως.

Ταΐστε μέχρι το νεαρό ζώο να χορτάσει, εκτός αν είναι το πρώτο τάισμα. Σε αυτήν την περίπτωση, ταΐστε λιγότερο και πιο συχνά.

Διατροφική συμβουλή όταν δεν υπάρχει μητρικό γάλα

Για τα μικρά θηλαστικά είναι πολύ σημαντικό να τρέφονται τακτικά.

Όταν η μητέρα του σκύλου αρχικά δεν έχει γάλα, είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί κατά πόσο το κουτάβι παίρνει έστω και λίγο γάλα από τη μητέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ σημαντικό να αξιολογηθεί η ανάγκη του νεαρού ζώου και είναι σημαντικό να συμπληρωθεί η διατροφή με Farm Food No. 1.

Να εξακολουθείτε πάντα να ενθαρρύνετε τα μικρά θηλαστικά να πίνουν το γάλα από τη μητέρα τους.

Τα κουτάβια, τα γατάκια και τα άλλα νεογέννητα μικρά θηλαστικά που είναι μικρότερα από μία εβδομάδα πρέπει να ταΐζονται κάθε δύο ώρες, δέκα φορές την ημέρα. Μετά από 7 ημέρες μπορείτε να τα ταΐζετε κάθε 2 ½ ώρες και μετά από 14 ημέρες κάθε τρεις ημέρες. Συνήθως μπορείτε να παραλείψετε ένα ή δύο ταΐσματα το βράδυ.

Διατροφική συμβουλή όταν δεν υπάρχει μητρικό γάλα

Όταν η μητέρα έχει πολύ λίγο γάλα ή όταν η φωλιά είναι μεγάλη, τότε είναι σημαντική η συμπληρωματική διατροφή με το Farm Food No. 1.

Όσον αφορά τα απαιτούμενα αντισώματα, είναι σημαντικό τα κουτάβια, γατάκια και / ή άλλα νεογέννητα μικρά θηλαστικά να πίνουν όσο δυνατό περισσότερο μητρικό γάλα, ειδικά κατά την πρώτη εβδομάδα τους. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε την ενθάρρυνση των νεογέννητων ζώων να πίνουν γάλα ανά διαστήματα επαρκώς από τη μητέρα τους.

puppymilk - Family-jack-russel-terrier-iStock-491965775.jpgΟ ευκολότερος τρόπος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι να διαιρεθεί το ποσό της σκόνης ανά λίτρο σε δύο, έτσι ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις σε υγρό ενώ ένα μέρος της ανάγκης σίτισης να παραμένει. Σε περίπτωση που τα μωρά δεν πίνουν αρκετά (ή δεν θέλουν να πίνουν), μπορείτε να συμπληρώσετε πάντα το τάισμα με Farm Νο 1. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτή την τυπική δοσολογία κατά τη δεύτερη εβδομάδα.

Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί πόσο γάλα πίνει το μωρό ζώο μέσω της μητέρας του και αν όλα τα μωρά πίνουν τόσο πολύ. Γι ‘αυτό είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε την ανάγκη του κάθε νεαρού ζώου ξεχωριστά.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Να ταΐζετε παρατηρώντας με τα ίδια σας τα μάτια! Κανένα μωρό μικρό θηλαστικό ζώο δεν είναι το ίδιο.

Να κάνετε μασάζ στην κοιλίτσα από τα κουτάβια, γατάκια και/η νεογέννητα μικρά θηλαστικά μετά από κάθε τάισμα για να βοηθήσετε την κυκλοφορία του εντέρου!

Κατάλληλο επίσης και για τη μητέρα

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και την περίοδο του θηλασμού, η μητέρα σκύλα χρειάζεται πολλά θρεπτικά συστατικά και θα μπορούσε ως εκ τούτου μαζί με τη συνήθη διατροφή να πίνει επίσης Farm Food No. 1 ως συμπληρωματική διατροφή ώστε να αποκτήσει επιπλέον δύναμη και τόνωση της παραγωγής της σε γάλα.