Γιατί Farm Food HE?

Farm Food HE: συμπιεσμένη, φυσική σκυλοτροφή από το 1982.

Η Farm Food HE δεν περιέχει χημικά αντιοξειδωτικά, συντηρητικά, πρόσθετες χρωστικές ουσίες ή αρωματικές ουσίες.

Λόγω της υψηλής αγνότητας των βασικών υλών που χρησιμοποιούνται, είναι περιττή η προσθήκη χημικών αντιοξειδωτικών και συντηρητικών στην Farm Food HE. Αυτός είναι και ο λόγος της περιορισμένης διάρκειας ζωής της Farm Food HE (έως 6 μήνες μετά την παραγωγή). Λόγω της έλλειψης συντηρητικών είναι μεγίστης σημασίας η τροφή να μπορεί να «αναπνέει» για να αποφευχθεί η δημιουργία μούχλας.

Αυτό σημαίνει ότι η Farm Food HE ΔΕΝ επιτρέπεται να κλειστεί αεροστεγώς σε βαρέλια ή άλλους χώρους αποθήκευσης όπου δεν μπορεί να μπει οξυγόνο!

H Farm Food HE δεν περιέχει συνδετικές ουσίες.

Οι συνδετικές ουσίες προστίθενται συχνά για να εξασφαλιστούν πιο σκληρές κροκέτες. Το μειονέκτημα αυτών ωστόσο είναι ότι δεσμεύουν ορισμένα ιχνοστοιχεία στο γαστρεντερικό σωλήνα με αποτέλεσμα να μην απορροφώνται. Μπορεί έτσι να προκύψει ανισορροπία στη διατροφή, η οποία μακροπρόθεσμα έχει πολύ αρνητικές επιδράσεις στην υγεία των σκύλων. Η μη χρήση συνδετικών ουσιών ωστόσο σημαίνει ότι ορισμένες φορές μπορεί να δημιουργηθεί λίγο αλεύρι ή κατάλοιπο σε σκόνη. Αλλά δεν το θεωρούμε αυτό σοβαρό πρόβλημα, άλλωστε πρόκειται για την υγεία του σκύλου (των σκύλων) σας!

H Farm Food HE δεν υποβάλλεται σε θερμική εξώθηση.

Η Farm Food HE συμπιέζεται. Για να αποφευχθεί η φθορά των πολύτιμων θρεπτικών ουσιών όπως οι πρωτεΐνες και τα λίπη και για να μη χαθούν οι βιταμίνες, η Farm Food HE δεν εξωθείται αλλά συμπιέζεται. Όλα τα συστατικά τα οποία πρέπει να βράσουν για να μπορέσουν να χωνευτούν (τα σιτηρά), «αποφλοιώνονται» πριν προστεθούν προς επεξεργασία στο συνολικό μείγμα.

Οι σκύλοι αποκτούν ζωντάνια και ο χαρακτήρας τους γίνεται πιο σταθερός.

Συνεχώς ακούμε, ότι οι σκύλοι αποκτούν ζωντάνια και είναι πιο χαρούμενοι, αφότου τα αφεντικά τους στράφηκαν προς την Farm Food HE. Αυτό οφείλεται στις καλής ποιότητας και αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε. Επειδή χρησιμοποιούμε κυρίως υψηλής ποιότητας (Ολλανδικές) πρωτεΐνες βοδινού κρέατος και σκόνη αιμογλοβίνης απαιτείται ένα πρωτεϊνικό κλάσμα 24% για να καλυφθεί υπέρ του δέοντος η ανάγκη για αμινοξέα. Έτσι, κατά την πέψη δημιουργούνται εμφανώς λιγότερα απεκκρίματα, έτσι ώστε και το συκώτι να επιβαρύνεται σε λιγότερο βαθμό.

Το γεγονός επίσης ότι δεν έχουμε προσθέσει χρωστικές και αρωματικές ουσίες ή χημικά αντιοξειδωτικά, συνδετικές ουσίες και συντηρητικά στην Farm Food HE, πολύ πιθανόν να έχει μια σταθεροποιητική και θετική επίδραση στο χαρακτήρα του ζώου.

Οι σκύλοι γίνονται πιο γεροί και περισσότερο μυώδεις.

Από τη φύση τους οι σκύλοι τρέφονται με κρέας θηλαστικών. Γι’ αυτό κατά τη δημιουργία της Farm Food HE λήφθηκαν υπόψη οι διατροφικές συνήθειες των σκύλων. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιείται βοδινό κρέας και σκόνη αιμογλοβίνης ως πηγή πρωτεΐνης κατά την παραγωγή της Farm Food HE. Το μοτίβο των αμινοξέων του βοδινού μοιάζει το περισσότερο με τη φυσική κατασκευή του σώματος των σκύλων. Έτσι, οι σκύλοι γίνονται πιο δυνατοί και σκληραίνει το μυϊκό τους σύστημα.

Η Farm Food HE δεν περιέχει κοτόπουλο ή άλλο πουλερικό.

Επειδή συνήθως το κοτόπουλο (πουλερικό) το οποίο διατίθεται προέρχεται από ζώα τα οποία οδηγήθηκαν στο σφαγείο στο αποκορύφωμα της ανάπτυξής τους (νεοσσοί κρεατοπαραγωγής ηλικίας 5 έως 6 εβδομάδων), το σφάγιο του κοτόπουλου (νεοσσού) διαθέτει πολλές φυσικές αυξητικές ορμόνες (αυτές οι φυσικές αυξητικές ορμόνες έχουν παραχθεί στην υπόφυση του ιδίου του νεοσσού). Επίσης, ο χόνδρος περιέχει πολλή προλίνη, ένα φερόμενο ως «αμινοξύ» το οποίο επηρεάζει αρνητικά τη δράση των πραγματικών αμινοξέων (η προλίνη είναι ένας ανταγωνιστής).

Από την εμπειρία μας γνωρίζουμε ότι ένας συνδυασμός των προαναφερθέντων παραγόντων έχει μια αρνητική επίδραση στη συνολική υγεία των σκύλων. Κυρίως η ανάπτυξη των νεαρών σκύλων και η γονιμότητα των μεγαλύτερων σε ηλικία σκύλων φαίνεται να επηρεάζεται αρνητικά από τις φυσικές αυξητικές ορμόνες. Όταν ωστόσο γίνεται χρήση ενήλικων πουλερικών (τα οποία π.χ. έχουν σφαχτεί αφότου δεν γεννούν πλέον αβγά) δεν εμφανίζονται ή εμφανίζονται σε μικρότερο βαθμό αυτές οι αρνητικές επιδράσεις.

Οι νεαροί σκύλοι αναπτύσσονται πιο ομοιόμορφα.

Όταν τα κουτάβια τρέφονται από την αρχή με Farm Food HE, σε συνδυασμό με την Πλήρη Τροφή Farm Food Fresh με Πατσά & Καρδιά, αναπτύσσονται πιο ομοιόμορφα, χωρίς τα γνωστά φαινόμενα απότομης ανάπτυξης και πόνων. Αυτή η ομοιόμορφη ανάπτυξη σημαίνει μια καλύτερη ανάπτυξη των οστών και φροντίζει έτσι ώστε οι σύνδεσμοι και οι τένοντες του σκύλου να αναπτύσσονται με ομαλό ρυθμό και αναλογικά προς την ανάπτυξη των οστών έτσι ώστε να γίνονται πιο σταθεροί.

Οι εκτροφείς μας επιβεβαιώνουν διαρκώς, ότι οι σκύλοι κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους βρίσκονται σε μια «αναλογία». Αξιοπρόσεκτο είναι εδώ ότι φαίνεται οι σκύλοι να αναπτύσσονται πιο αργά σε σχέση με τους άλλους σκύλους οι οποίοι προέρχονται από την ίδια φωλιά και τρέφονται με διαφορετική τροφή, αλλά όντας πλέον ενήλικα ζώα έχουν το ίδιο μέγεθος. Κυρίως σε πιο μεγαλόσωμες φυλές είναι πολύ εμφανές αυτό το φαινόμενο.

Το τρίχωμα γίνεται καλύτερο και πυκνότερο.

Κυρίως λόγω της χρήσης καθαρού βοδινού λίπους το οποίο, πριν προστεθεί προς επεξεργασία στην Farm Food HE, δεν θερμαίνεται πάνω από 90 °C (συμπληρωμένο με λεκιθίνη και λινέλαιο ψυχρής έκθλιψης ή έλαιο σολομού Σκωτίας για επιπλέον λιπαρά οξέα ωμέγα 3 και 6) επιβαρύνεται λιγότερο ο μεταβολισμός των σκύλων. Το γεγονός επίσης ότι η Farm Food HE δεν είναι προϊόν εξώθησης αλλά άθερμης πίεσης, σίγουρα συμβάλλει στην ποιότητα του δέρματος και του τριχώματος.

Αυτά τα γεγονότα, μαζί με την υψηλή ποιότητα των πρωτεϊνών και τη μη χρήση συνδετικών ουσιών, χημικών αντιοξειδωτικών και συντηρητικών είναι συνυπεύθυνα για τη λύση των προβλημάτων σε δέρμα και τρίχωμα που σχετίζονται με τη διατροφή και το χρώμα και η δομή του τριχώματος γίνονται όπως θα έπρεπε να είναι!

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σκύλοι περνάνε από μια «δεύτερη εφηβεία».

Είναι αξιοπρόσεκτο ότι πολλοί πελάτες της Farm Food HE αναφέρουν ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σκύλοι παραμένουν πιο δραστήριοι και γεμάτοι ζωντάνια σε σχέση με σκύλους ίδιας ηλικίας, οι οποίοι τρέφονται με άλλη τροφή.

Επίσης, πολλοί λάτρεις των σκύλων μας λένε ότι οι σκύλοι τους περνάνε από μια «δεύτερη εφηβεία» από τότε που στράφηκαν προς την Farm Food HE. Αυτό το γεγονός οφείλεται αποκλειστικά στη μοναδική σύνθεση και υψηλή ποιότητα και αγνότητα της Farm Food HE, η οποία συν τοις άλλοις παραμένει άθικτη επειδή η τροφή δεν είναι προϊόν εξώθησης αλλά άθερμης πίεσης.

Η Farm Food HE έχει θετική επίδραση στην κένωση.

Οι σκύλοι οι οποίο τρέφονται με Farm Food HE γενικά έχουν πολύ καλή κένωση. Όχι ανοιχτόχρωμους, υδαρείς σωρούς αλλά σκουρόχρωμα περιττώματα. Σε σχέση με εκείνα πολλών άλλων, τα περιττώματα των σκύλων που τρέφονται με Farm Food HE είναι πολύ σκουρόχρωμα. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο ότι η τροφή είναι πάρα πολύ εύπεπτη.

Επειδή η Farm Food HE ανά κιλό περιέχει πολλή ενέργεια και είναι εύπεπτη κατά πάνω από 86%, η ποσότητα των περιττωμάτων είναι σχετικά μικρή σε σχέση με το σύνηθες. Τα περίττωμα περιέχουν υγρασία σε τέτοιο βαθμό ώστε οι σκύλοι να μη χρειάζεται να πιέζονται. Αυτή η υφή των περιττωμάτων φροντίζει έτσι ώστε κατά την κένωση να «μαλάσσονται» οι αδένες του πρωκτού.

Η Farm Food HE προορίζεται για όλους τους σκύλους όλων των ηλικιών.

Επειδή οι σκύλοι διαφόρων ηλικιών ή υπό διάφορες συνθήκες δεν χρειάζονται διαφορετική τροφή αλλά μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα μιας τροφής, η οποία είναι βιολογικά ισορροπημένη, μπορείτε να ταΐζετε όλους τους σκύλους σας, από κουτάβι έως ηλικιωμένο σκύλο με την ίδια Farm Food HE. Σε περίπτωση που ο σκύλος σας πάσχει από δυσανεξία στη γλουτένη, υπάρχει μια ειδική σύνθεση χωρίς γλουτένη (σιταριού) με την ίδια ανάλυση.

Για τα κουτάβια και τις μικρόσωμες φυλές υπάρχει η Farm Food HE «Mini». Έχει ακριβώς την ίδια σύνθεση με την κανονική ξηρά τροφή είναι ωστόσο λίγο μικρότερη από άποψη μεγέθους (6 χιλιοστά) έτσι ώστε να μπορεί να καταναλωθεί με περισσότερη ευκολία από κουτάβια ή μικρόσωμες φυλές.

Η Farm Food HE είναι καλή πηγή πρεβιοτικών.

Η Farm Food HE διαθέτει πρεβιοτικά, σε μορφή ινσουλίνης, ένα αδιάλυτο σάκχαρο το οποίο προέρχεται μεταξύ άλλων από τη ρίζα του κιχωρίου. Γι’ αυτό το λόγο η Farm Food HE είναι ένας άψογος τρόπος για την παροχή επιπρόσθετης τροφής για τα καλά βακτήρια στην εντερική μικροχλωρίδα.

Η Farm Food HE μπορεί να συνδυαστεί και να αναμιχθεί πολύ καλά με την Πλήρη Τροφή Farm Food Fresh. Γι’ αυτό η Farm Food HE είναι μια άψογη επιλογή πέρα από την Farm Food Fresh νωπού κρέατος.

Αγνές πρώτες ύλες και συστατικά, ιδανικά και για κατανάλωση από άνθρωπο.

Σε όλες τις πρώτες ύλες και τα συστατικά που εμπεριέχονται στην Farm Food HE τίθενται οι ίδιες απαιτήσεις όπως και στα προϊόντα που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Η σύσταση και η ποιότητα των βασικών υλών που χρησιμοποιήθηκαν στην Farm Food HE φροντίζουν για βέλτιστη βιολογική ισορροπία, υψηλή βιολογική αξία των πρωτεϊνών και την καθιστούν εύπεπτη σε βαθμό άνω των 86%.

Farm Food HE: συμπιεσμένη, φυσική σκυλοτροφή από το 1982.

Θα έχετε καταλάβει ήδη ότι δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην ποιότητα και την αγνότητα όλων των υλικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή της Farm Food HE. Αυτό το κάνουμε για να αποτρέψουμε την υπερβολική επιβάρυνση του ήπατος. Αυτό, ουσιαστικά, είναι και το μυστικό γιατί οι σκύλοι ακόμα και μακροπρόθεσμα «τα πάνε τόσο καλά» καταναλώνοντας Farm Food HE.


Παρακαλώ προσέξτε: Η Farm Food Fresh δεν διατίθεται ακόμα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Όπου αναφέρεται η Πλήρης Τροφή Farm Food Fresh με Πατσά & Καρδιά μπορείτε να αλλάξετε το 20% της Farm Food HE με τη διπλάσια ποσότητα ωμού ακαθάριστου πατσά και να την αναμείξετε με την Farm Food HE.

Από τη στιγμή που η Πλήρης Τροφή Farm Food Fresh με Πατσά & Καρδιά έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά για ένα πλήρες και υγιεινό γεύμα, ο ωμός, ακαθάριστος πατσάς δεν είναι πλήρης. Ένας σκύλος χρειάζεται τουλάχιστον το 75% των θρεπτικών συστατικών της Farm Food HE για να λάβει ένα πλήρες γεύμα, το υπόλοιπο γεύμα θα πρέπει να υποκατασταθεί από ωμό, ακαθάριστο πατσά για να τονωθεί η εντερική χλωρίδα.

50 γραμμάρια Farm Food HE αντιστοιχούν σε 100 γραμμάρια Farm Food Fresh.

Άρα, εάν θα δίνατε σε ένα σκύλο 100 γραμμάρια (παράδειγμα!) Farm Food HE ανά γεύμα (αλλά θα θέλατε αντ’ αυτού να τον ταΐσετε με την Πλήρη Τροφή FF Fresh) μπορείτε να του δώσετε 80 γραμμάρια Farm Food HE και 40 γραμμάρια ωμού, ακαθάριστου πατσά (διπλασιάσατε το 20%).

Ως εναλλακτική λύση για την Πλήρη Τροφή Farm Food Fresh με Πατσά & Καρδιά ή τον ωμό, ακαθάριστο πατσά, θα μπορούσε επίσης να δοθεί ένα πλήρες, φρέσκο κομμάτι κρέατος το οποίο να περιέχει τουλάχιστον 60% «πράσινου» (βρώμικου ή ακαθάριστου) πατσά.

 

Farm Food HE προϊόντα