Η Farm Food ήταν αρχικά, και είναι ακόμα, μια οικογενειακή επιχείρηση.

Στην αρχική φάση για μερικά χρόνια την διεύθυναν ο Gerrit de Weerd, μηχανικός, και η σύζυγός του με τη βοήθεια των γιών τους, οι οποίοι τότε πήγαιναν ακόμα σχολείο.

1982 – Καθαρή και συμπιεσμένη σκυλοτροφή

Το 1982 ο κύριος Gerrit de Weerd, μηχανικός, λόγω της γνώσης και της εμπειρίας του στον τομέα της τροφής των ζώων γενικά (τόσο στην Ολλανδία όσο και στο εξωτερικό) ενεπλάκη στην ανάπτυξη μιας σκυλοτροφής η οποία θα πρέπει να λειτουργεί ως ουδέτερη δοκιμαστική τροφή σε μια έρευνα για την ποιότητα διάφορων σκυλοτροφών που υπήρχαν εκείνη την περίοδο στην αγορά. Βάσει του Ολλανδικού βοδινού κρέατος, κατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση, αναπτύσσεται μια συμπιεσμένη ξηρά τροφή χωρίς οποιαδήποτε προσθήκη ουσιών όπως χρωστικές ουσίες, αρώματα, αντιοξειδωτικές ουσίες, κλπ.

Το σημείο αναφοράς είναι ότι η τροφή πρέπει να είναι κατάλληλη για σκύλους όλων των ηλικιών και ανεξάρτητη από τη φυσική κατάσταση αυτών. Αυτό βασίζεται στο απλούστατο γεγονός ότι στη φύση όλα τα μέλη της οικογένειας των άγριων κυνίδων, από κουτάβια έως ζώα μεγαλύτερα σε ηλικία, τρώνε κατ’ ανάγκη την ίδια τροφή, αυτή της προσφοράς του θηράματος η οποία είναι διαθέσιμη εκείνη τη στιγμή.

1984 – Farm Food ‘High Energy’

Όταν το 1984 η δοκιμή ολοκληρώνεται ύστερα από 2 χρόνια, προκύπτει ότι μερικοί εκτροφείς, λόγω των εξαιρετικών αποτελεσμάτων, θα ήθελαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την ουδέτερη ‘all life stage’. Για αυτόν το λόγο αποφασίζεται να διοχετευθεί στην αγορά σε μικρή κλίμακα η ουδέτερη δοκιμαστική τροφή με την ονομασία Farm Food HE. Η διαφήμιση από στόμα σε στόμα συνέβαλε από το 1984 και μετά σε μια σταδιακή άνοδο.

Κατά βάση η σύνθεση της τροφής από τα πρώτα χρόνια έχει μείνει αμετάβλητη και μέχρι και σήμερα παρατηρούνται θετικές επιδράσεις. Η πιο ξεχωριστή και συχνή επίδραση είναι ότι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία σκύλοι οι οποίοι αλλάζουν τροφή και ξεκινούν με την Farm Food HE φαίνεται ότι περνούν από μια 2η φάση νεότητας και ότι γενικά οι σκύλοι φτάνουν σε ηλικία αρκετά μεγαλύτερη των 10 ετών.

Φυσικά με το πέρασμα του χρόνου η Farm Food HE έχει βελτιωθεί, τόσο ως προς τις δικές της αντιλήψεις όσο και ως προς τις επιστημονικές, αλλά δεν έχει ξεχαστεί η αρχική φιλοσοφία του «ενός είδους τροφής για όλους τους σκύλους όλων των ηλικιών και υπό όλες τις περιστάσεις».

1996  – Farm Food Rawhide

Στο πέρασμα του χρόνου αυξήθηκε η ζήτηση για προϊόντα μάσησης, των οποίων η ποιότητα θα συνδεόταν με τη Φιλοσοφία της Farm Food και τα οποία θα μπορούσαν να χορηγούνται μαζί με τη σκυλοτροφή της Farm Food χωρίς να υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων υγείας. Ένα κατάλληλο προϊόν βρέθηκε στη Νότια Αμερική, όπου ο υποδόριος συνδετικός ιστός αγελάδων ελεύθερης βοσκής υφίσταται επεξεργασία για τη δημιουργία προϊόντων μάσησης. Η Farm Food Rawhide είναι ένα καθαρό προϊόν το οποίο είναι εγγυημένα ελεύθερο από οποιαδήποτε προσθήκη ουσιών καθώς και ελεύθερο από βαρέα μέταλλα. Το πιο σημαντικό από το εν λόγω προϊόν μάσησης είναι ότι λειτουργεί σαν οδοντόβουρτσα. Κατά τη μάσηση απελευθερώνεται κολλαγόνο και αυτό βοηθά στη μείωση και/ ή την πρόληψη της οδοντικής πλάκας.

2001 – Εστίαση στην αγορά τροφής μικρών ζώων

Έως το έτος 2001 ο Gerrit de Weerd εξακολουθούσε να δραστηριοποιείται μερικώς ως σύμβουλος τροφής ζώων στην Ολλανδία και το εξωτερικό. Από το 2001 αποφασίζει να επικεντρωθεί εξ’ ολοκλήρου στην αγορά τροφής μικρών ζώων και να εργαστεί με πλήρη απασχόληση ως Διευθυντής της Farm Food B.V.

2005 – Farm Food No.1, σκόνη γάλακτος για κουτάβια και γατάκια

Το 2005 προστίθεται ένα νέο προϊόν στη γκάμα των προϊόντων και σύμφωνα με μια τελείως καινούρια αντίληψη. Βάσει πλήρους κατσικίσιου γάλακτος, κατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση (αντί για το συνηθισμένο αποβουτυρωμένο αγελαδινό γάλα), συντίθεται μια σκόνη γάλακτος. Αν και το προϊόν αρχικά προοριζόταν μόνο για κουτάβια και γατάκια, φαίνεται ότι και άλλα μικρά θηλαστικά άρχισαν να αντιδρούν εκπληκτικά καλά στο εν λόγω γάλα. Όπως για παράδειγμα τα κουνελάκια, οι σκίουροι, οι σκαντζόχοιροι, τα τσιντσιλά, τα ποντίκια, κλπ. Η Farm Food No.1 είναι πραγματικά μοναδική και γι’ αυτό διαθέτει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με αριθμό 1029707.

2008 – Farm Food Fresh, πλήρης τροφή βαθείας κατάψυξης

Το 2008 η Farm Food αναπτύσσει τη δική της σειρά νωπού κρέατος. Η Farm Food πάντα συνιστούσε μαζί με την πλήρη ξηρά τροφή να εισάγεται ανά τακτά διαστήματα μια ημέρα νωπού κρέατος από ακαθάριστο πατσά, για την απόκτηση μιας υγιούς εντερικής μικροχλωρίδας. Όπως είναι γνωστό από την ανθρώπινη υγειονομική περίθαλψη «η υγεία βρίσκεται στο έντερο» και αυτό ισχύει σίγουρα και για τους σκύλους μας. Η προσφορά σε προϊόντα νωπού κρέατος εκείνης της εποχής ήταν κάπως ποικίλη και διαφορετικής ποιότητας. Για αυτόν το λόγο ήταν σκόπιμη η δημιουργία μιας δικής της σειράς.

2011 – Farm Food  Trainers

Για πολύ καιρό η ομάδα της Farm Food έψαχνε να βρει μια καθαρή ξηρά τροφή επιβράβευσης, η οποία θα έπρεπε να είναι ταυτόχρονα και υγιεινή. Τελικά κατέληξε στη Trainers, καθαρή βοδινή καρδιά, αποξηραμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια ξηρά τροφή τα οποία μεταχειρίζονται εύκολα. Επίσης αυτό το προϊόν γίνεται εξαιρετικά καλά αποδεκτό από τους χρήστες, τόσο από τα αφεντικά όσο και από τους σκύλους.

2012 – Farm Food Antlers

Φέτος προστίθεται ένα εντελώς καινούριο προϊόν μάσησης στη γκάμα προϊόντων. Antlers είναι κέρατα ελαφιού τα οποία έχουν πέσει και είναι πλέον άχρηστα στο ζώο, ένα προϊόν το οποίο συνδέεται άμεσα με τη Φιλοσοφία της Farm Food, η οποία βασίζεται στην προέλευση του σκύλου μας, στην οικογένεια των άγριων κυνίδων. Στη φύση τα μέλη της οικογένειας των άγριων κυνίδων σίγουρα θα χρησιμοποιούν τα εν λόγω κέρατα ελαφιού για να ικανοποιήσουν την ανάγκη μάσησής τους. Επιπλέον αποτελεί φυσικά ένα προϊόν άκρως φιλικό για τα ζώα, το οποίο λόγω της σκληρής δομής του δίνει επιπλέον μεγαλύτερης διάρκειας απόλαυση στη μάσηση. Τα κέρατα κόβονται σε διάφορα μεγέθη.

Η Farm Food B.V. σήμερα.

Η Farm Food ήταν αρχικά, και είναι ακόμα, μια οικογενειακή επιχείρηση. Στην αρχική φάση για μερικά χρόνια την διεύθυναν ο Gerrit de Weerd, μηχανικός, και η σύζυγός του με τη βοήθεια των γιών τους. Εν τω μεταξύ οι γιοι εδώ και μερικά χρόνια έχουν τελειώσει τις σπουδές τους και εργάζονται και οι δύο στην επιχείρηση. Συνολικά 14 άτομα εργάζονται για την υλοποίηση του σχεδίου να φέρουν τα προϊόντα της Farm Food, όχι μόνο στην Ολλανδία αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, εκεί που ανήκουν: στον σοβαρό σκυλόφιλο που θέλει το καλύτερο για το σκύλο του.

Print Friendly, PDF & Email