Η ανάπτυξη εντερικών βακτηρίων είναι πολύ σημαντική!

Μια υγιής εντερική χλωρίδα αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της συνολικής υγείας του σκύλου σας. Όταν η εντερική χλωρίδα απορρυθμίζεται ή είναι ανεπαρκής, τα προβλήματα υγείας είναι αναπόφευκτα. Προβλήματα του δέρματος, του τριχώματος και πέψης ή αλλεργίες συχνά προέρχονται από διαταραχή της εντερικής χλωρίδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συμβουλεύσαμε τους πελάτες μας να συμπεριλάβουν τις αποκαλούμενες ημέρες «νωπού κρέατος», οι οποίες βασίζονται σε ακαθάριστο πράσινο πατσά στη διατροφή των σκύλων τους, ώστε να συμπληρώσουν την ξηρά τροφή, καθώς περιέχει φυσικά προβιοτικά και πρεβιοτικά.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.png

Τα πρεβιοτικά, τα καλά βακτήρια και τα ένζυμα που υπάρχουν στις Νωπές Τροφές Farm Food σε συνδυασμό με τη μοναδική σύνθεση των συστατικών, μπορούν να υποκαταστήσουν μέρος των επιπτώσεων των προβιοτικών του ακατέργαστου πράσινου πατσά.

Τα πρεβιοτικά είναι ειδικές τροφικές ίνες, οι οποίες δεν διαλύονται στα οξέα του στομάχου και δεν αφομοιώνονται στο λεπτό έντερο. Συνεπώς, φτάνουν στο παχύ έντερο χωρίς να έχουν υποστεί πέψη. Εκεί, χρησιμεύουν ως τροφή για τα υφιστάμενα εντερικά βακτήρια. Καθώς διαλύονται από τα εν λόγω βακτήρια, απελευθερώνονται χρήσιμα υλικά, τα οποία ενισχύουν την καλή υγεία, διεγείρουν τη διαρκή παρουσία, ανάπτυξη και δραστηριότητα της εντερικής χλωρίδας.

Επιπλέον, έχουμε πάντοτε υποστηρίξει αρκετά έντονα το γεγονός ότι ένα πλήρες προϊόν νωπού κρέατος υψηλής ποιότητας είναι ένας καλός και υγιεινός τρόπος διατροφής του σκύλου σας.

Δημιουργία της εντερικής χλωρίδας

Όπως κάθε αγέννητο άτομο, έτσι και τα κουτάβια δεν διαθέτουν εντερική χλωρίδα πριν τη γέννησή τους. Τα πρώτα βακτήρια λαμβάνονται από τον γεννητικό σωλήνα κατά τη γέννηση. Μετά τη γέννησή τους, τα κουτάβια έρχονται προοδευτικά σε επαφή με βακτήρια από το περιβάλλον της μητέρας τους. Δεδομένου ότι πίνουν γάλα από τη μητέρα, το pH (οξύτητα) του στομάχου είναι αρκετά υψηλό, ώστε τα εν λόγω βακτήρια να διέλθουν από το στομάχι αλώβητα. Κατά την άφιξή τους στα έντερα, επικολλώνται στο εντερικό τοίχωμα και συνεπώς αρχίζει να οικοδομείται η εντερική χλωρίδα.

Όσο τα κουτάβια πίνουν γάλα, η εντερική χλωρίδα περιλαμβάνει κυρίως σχιζοβακτήρια. Αυτά είναι εξαιρετικά πολύτιμα, διότι αυτά τα καλούμενα «καλά βακτήρια» παράγουν διάφορα οξέα που εξουδετερώνουν τα επιβλαβή βακτήρια.

Όταν τα κουτάβια σταματήσουν να πίνουν γάλα, το pH (οξύτητα) του στομάχου μειώνεται. Τα επιβλαβή βακτήρια έχουν λιγότερες πιθανότητες να φτάσουν στα έντερα. Ωστόσο, τα πλέον χρήσιμα βακτήρια, τα οποία είναι ικανά να αντεπεξέλθουν κατά τη σίτιση με γάλα, επίσης δεν τα καταφέρνουν περαιτέρω. Στη φύση, βλέπουμε ότι αυτό ισοσταθμίζεται από το γεγονός ότι τα κουτάβια λαμβάνουν την τροφή που οι γονείς έχουν κάνει εμετό. Κατ’ αυτό τον τρόπο, συνεχίζεται η ανάπτυξη της υγιούς, ισορροπημένης εντερικής χλωρίδας.

Ειδικότερα για τα κουτάβια, είναι ουσιώδες οι πρώτες στέρεες τροφές τους να περιέχουν θρεπτικά συστατικά, αλλά και να βοηθούν στην υποστήριξη μιας υγιούς, ισορροπημένης εντερικής χλωρίδας. Γι’ αυτό τον λόγο συνιστούμε να τα σιτίζετε μόνο με Νωπές Τροφές Farm Food για τις πρώτες μερικές εβδομάδες (εάν χρειαστεί, με συμπλήρωμα του Farm Food υπ’ αριθ. 1), μαζί με το μητρικό γάλα.

Συνίσταται να ξεκινήσετε με το «Πλήρες Βόειο κρέας» και σταδιακά να προχωρήσετε στον «Πλήρη Πατσά και Καρδιά», όταν τα κουτάβια είναι 6 εβδομάδων.

Τροφή κατάλληλη για όλη τη ζωή, ως καθημερινή τροφή ή συμπλήρωμα.

Όπως προαναφέρθηκε, είναι αυτονόητο ότι οι Νωπές Τροφές Farm Food «Πλήρης Πατσάς και Καρδιά» και «Πλήρες Βόειο κρέας» είναι εξαιρετικά κατάλληλες ως καθημερινό γεύμα για τον σκύλο σας, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη ράτσα του, καθώς περιέχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως «ανάμιξη» με την πλήρη τροφή σκύλων HE ψυχρής έκθλιψης της Farm Food.

Ωστόσο, δεν θα πρέπει να αναμιγνύετε τις Νωπές Τροφές Farm Food με πεπιεσμένες ή ψητές κροκέτες, καθώς η χώνεψή τους είναι διαφορετική. Κάτι τέτοιο ενδέχεται προσωρινά να προκαλέσει λεπτά κόπρανα.

Farm Food HE & Κουτάβι γάλα

Ελληνικα